Oni vozači koji žele čistoću u svom automobilu iznutra i izvana mogu odabrati autokozmetičke proizvode. Dostupni su u brojnim trgovinama koje prodaju autoopremu, ali mogu se pronaći i na drugim mjestima, npr. na benzinskim postajama. Njihovim redovitim korištenjem će vaš auto dugo izgledati kao nov, a to je nešto što će vam svakako ići i u korist kada ga budete prodavali.

Autokozmetika - šamponi za auto
Uz pomoć šampona, koji je dio autokozmetike, oprat ćete auto da izgleda kao prvog dana kada ste ga iznijeli iz auto salona

U nastavku pročitajte više o tome za kakve se sve proizvode možete odlučiti i kako vam autokozmetika može pomoći da uljepšate svog limenog ljubimca.

Prekrasan auto izvana

Autokozmetika vam itekako može pomoći da svoja vozila očistite izvana. Neki od najpoznatijih proizvoda za čišćenje auta izvana su:

  • Šamponi za auto
  • Krpe za brisanje
  • Paste za poliranje manjih oštećenja

Kada je auto jako zaprljan, većinom vam samo voda neće biti dovoljna da ga temeljito očistite. Tada vam u pomoć priskače šampon za auto kojim ćete lakše ukloniti sve nečistoće. Odlučite li se za pranje auta u nekoj ručnoj autopraonici, tada ćete šampon za auto moći odabrati kao dio nekog od programa pranja.

Krpe za brisanje odlično će doći da auto nakon pranja dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje. A paste za poliranje služe kako biste pomoću njih mogli ukloniti manja oštećenja s lima, koja primjerice mogu nastati prilikom pada kamenčića i sl.

Autokozmetika za unutrašnjost

Kako biste auto mogli odlično očistiti i iznutra, autokozmetika također ima odlične proizvode i za to. Neki od njih su:

  • Sprejevi za čišćenje plastike
  • Sredstva za čišćenje sjedala
  • Krpe za brisanje

Kako bi unutrašnjost vašeg auta zablistala, možete koristiti posebne sprejeve kojima ćete očistiti plastiku. Većinom ti sprejevi imaju i određeni miris pa ćete ujedno i osvježiti prostor. Kako biste sve dobro obrisali, možete se poslužiti posebnim krpama za brisanje, najčešće od mikrovlakana koje ne ostavljaju nikakve tragove. A za čišćenje sjedala iskoristite posebna sredstva za čišćenje.

Web trgovine s autoopremom

Ako ne znate gdje potražiti proizvode iz asortimana autokozmetike, web trgovine s autoopremom su odličan izbor. Mnoge od njih imaju upravo kategoriju s autokozmetičkim proizvodima budući da su oni vrlo popularni među vozačima. Tamo ćete za svaki proizvod dobiti i sve detaljne informacije čemu služi i kako ga koristiti. 

Cijene u web trgovinama s autoopremom su često i niže od cijena u fizičkim trgovinama pa se svakako isplati provjeriti njihovu ponudu.

Iz iste kategorije: