Google Adwords oglasi predstavljaju jednostavan i brz način visoko fokusiranog oglašavanja po sistemu cijene koja se određuje prema broju klikova. Oni se prikazuju odmah pored rezultata pretraživanja na stranicama kao što su Googlea, AOL, EarthLink, HowStuffWorks, Blogger, YouTube i drugih. S obzirom da je riječ o iznimno popularnim stranicama, vaš oglas može vidjeti jako veliki broj ljudi diljem svijeta.

Prednosti Google Adwords oglašavanja
Google Adwords pruža vam potpunu kontrolu nad vašim oglašavanjem

Prednosti Google Adwords oglašavanja

Osim što je ovaj način brz, jednostavan, jeftin te ima široku prisutnost pred publikom, Google Adwords oglašavanje svojim oglašivačima omogućuje odabir specifičnih ciljeva za svoje oglase poput:

  • poticanja telefonskih poziva
  • poticanja posjeta web-lokacijama
  • poticanja prelistavanja kataloga

Osim toga, oglašivači koji koriste Google Adwords mogu prilagoditi svoje proračune i ciljanja te pokrenuti i zaustaviti svoje oglase u bilo kojem trenutku, bez plaćanja dodatnih troškova i bez puno komplikacija.

Kako funkcionira ovo online oglašavanje

Google Adwords oglasi funkcioniraju na način da se vaš oglas prikazuje kada korisnici na internetu pretražuju proizvode i usluge koje nudite. Karakteristika ovakve vrste marketinga je u pametnoj tehnologiju uz pomoć koje se vaši oglasi korisnicima prikazuju u trenutku kada se korisnici spremaju poduzeti neku radnju. 

Google Adwords za oglašavanje na web stranicama
Google AdWords je tržište na kojem tvrtke plaćaju da bi se njihova web stranica svrstala na vrh stranice rezultata pretraživanja

Početak kreiranja Google Adwordsa može započeti odabirom cilja vašeg oglašavanja poput povećanja broja posjetitelja na vašoj web stranici, povećanjem broja telefonskih poziva vašoj tvrtki, upita putem emaila i slično. Zatim, treba odabrati geografsko područje na kojem želite da se vaš oglas prikazuje (kao lokaciju možete postaviti mali radijus, cijelu državu, županiju ili grad). Posljednji parametar je postavljanje vašeg mjesečnog budžeta nakon čega se vaš oglas počinje prikazivati korisnicima vašeg ciljanog područja. Kada korisnik klikne na vaš oglas tada kreće i vaše plaćanje.

Cijena oglasa

Kada govorimo o cijeni Google Adwords oglasa, ona ovisi o tome hoćete li oglas kreirati sami na način da ćete se sami registrirati na Google Adwords stranici, samostalno kreirati oglas, odrediti ključne riječi i cijenu koju možete platiti ili ćete pak angažirati posrednika da sve to učini za vas. 

Video: Objašnjeni proračuni i ponude za Google Adwords – Koliko košta Google Adwords?

U ovom drugom slučaju, angažirat ćete marketinšku agenciju koja će za vas napraviti oglas i odabrati ključne riječi. Iako je ova opcija nešto skuplja od prethodne, većina tvrtki se ipak odlučuje za nju jer o kvaliteti oglasa i ključnih riječi zapravo i ovisi hoće li korisnici kliknuti na vaš oglas i kupiti vaš proizvod ili uslugu ili neće. Ukoliko se odlučite na profesionalno izrađenu Google Adwords kampanju, uvelike ćete si povećati šanse za prodaju i povećanje prometa.

Iz iste kategorije: