Ništa blagdansku atmosferu ne čini tako ugodnom i slavljeničkom kao što to čini božićno drvce. Njegova raskoš, sjaj i žaruljice čine i najtamniju noć svjetlijom, i najtišu kuću bučnijom i veselijom. Božić je poznat kao blagdan koji može omekšati i najtvrđe srce, a posebno mu se raduju djeca.

Djeca se najviše vesele božićnom drvcu jer ga vole kititi, jer vole kako njegove žaruljice svijetle, a posebno vole darove koji se nađu pod njima tijekom božićnog jutra.

Dekoriraj svoj dom najljepšim drvcem

Za sve zaljubljenike u Božić i sve što taj blagdan predstavlja kićenje božićnog drvca predstavlja svečan i izniman događaj koji se radi u krugu obitelji. Za to je potrebno i lijepa božićna jelka, koja će se savršeno uklopiti u svaki dom.

Umjetno božićno drvce
Dekoracija božićnog drvca

Mnogi vole prirodno božićno drvce, zbog mirisa drva i zbog ljepote prirodnog materijala. No, moderno doba dovelo je do promjene svijesti potrošača pa se sve više ljudi odlučuje na kupnju drvca od umjetnog materijala. Ovdje nije samo riječ o ekološkoj prednosti kupnje umjetnog drvca jer se time čuva prirodno blago, već i zbog dugotrajne financijske uštede. 

Umjetno božićno drvce

Umjetno božićno drvce traje dugo vremena i ekonomičnije je rješenje za kuću, a posebno stan. Urednije je jer ne pušta iglice kao što to čini prirodno drvce i ne smetaju mu promjene temperatura, smještaj blizu izvora topline i slično.

Video: Kako savrseno ukrasiti Božićno drvce

Moramo spomenuti odličan izbor božićnih drvca koja će odgovarati i najzahtjevnijim kupcima. Tako u ponudi postoje zeleno, bijelo ili snježno božićno drvce pa čak i šareno drvce. Mogu se kupiti i već okićena drvca koja se samo postave na najidealnije mjesto u kući.

Suvremena tržišna ponuda nudi ogroman broj opcija, ali za kupnju kvalitetnijeg bora koji će trajati godinama, ipak je potrebno malo više istraživanja.

Pametna kupovina božićnog drvca

Jednom kada se odlučite na kupnju novog drvca ili prelazite na ekološki zahvalnije rješenje u obliku umjetnog drvca morate se upoznati s osnovnim faktorima vezanim za njega. Prije nego što ga izaberete informirajte se o njegovoj veličini kako bi najbolje znali pristaje li u željeni prostor, a posebnu brigu povedite i o materijalu. Kvalitetniji materijal ne znači samo dugotrajnije korištenje već i veću razinu sigurnosti.

Obratite pozornost i na koji se način rasprema i da li se rasklapa, jer je mnogo jednostavnije pospremiti drvce koje je napravljeno tako da se lakše slaže i posprema. Uzmite u obzir i na kakvom stalku treba biti, a idealno bi bilo kupiti stalak istovremeno s drvcem te isprobati stabilnost i kako drvce izgleda u kombinaciji sa stalkom. Posebnu pozornost obratite i na bujnost grana, jer najljepše božićno drvce je bujno i razgranato, baš kao prirodno.

Iz iste kategorije: