Cerada za auto u posljednjih nekoliko godina sve je popularniji dodatak. Kad pomislimo na nezgode s automobilom najčešće nam prvo na pamet padnu razni kvarovi ili prometne nezgode, ali rijetko kada se sjetimo svakodnevnih nezgoda koje naš limeni ljubimac doživljava na cesti ili parkiralištu. Pri tome mislimo na razne vremenske prilike i neprilike poput kiše, sunca ili tuče, ali i drugih faktora poput prazne prljavštine, smole drveta ili ptičjeg izmeta.

Zaštitite se od vanjskih utjecaja

Sve su ove nezgode vrlo loše za naš auto, čine ga neuglednim i smanjuju mu vrijednost jer utječu na njegov izgled, boju laka i slično. Najjednostavniji i financijski najnezahtjevniji način za sprječavanja svih ovih vrsta nezgoda jest ulaganje u kupovinu cerada za auto. Ova malena investicija iznenađujuće je isplativa i jednostavna za korištenje, a na vama je da samo potrošite nekoliko minuta dnevno na postavljanje ili skidanje cerade.

Cerada za auto
Cerada za auto izvrstan je način zaštite vašeg vozila

Kakvu ceradu kupiti i kako je koristiti?

Cerada za auto vaše vozilo štiti ponajviše od loših vremenskih uvjeta, od kojih je posebno nepovoljna tuča koja može napraviti ozbiljnu štetu vašem automobilu. Zbog toga je važno investirati u kvalitetnu ceradu koja će ga u potpunosti zaštiti od svih negativnih vanjskih utjecaja.

Video: Cerada protiv tuče EVOII

Kupnja cerade je vrlo jednostavna, a sve što trebate znati je veličina cerade koju trebate kupiti, a ona se obično proizvodi u četiri veličine: M, L, XL i XXL, ovisno o tome koliko je veliko vaše vozilo. Bitno je da ga cerada u potpunosti prekriva i da se može dobro pričvrstiti za njega.

Materijal izrade

Najjednostavnije i najjednostavnije cerade za auto izrađene su od poliestera i one štite automobil od sunca, zaprljanja, pijeska, blata, ptičjeg izmeta i slično. Ona je jednostavna za pranje i održavanje najpovoljnija je cijenom. 

Za višu razinu zaštite najbolje se osloniti na kvalitetniju ceradu, koja je s unutarnje strane obložena pjenom što znači da ublažava i amortizira sve udarce koji se vozilu dogode u mirovanju. Takva vrsta cerade odlično štiti od tuče i spriječit će pojavu udubljenja, ogrebotina i oštećenja na vozilu uzrokovane grumenjem leda.

Ne zaboravite pričvrstiti ceradu!

Osim toga, najkvalitetnija cerada za auto ima mogućnost pričvršćivanja na vozilo na više mjesta što omogućuje sigurno prekrivanje veće površine, a ima i otvor koji će omogućiti bolju ventilaciju vreće te spriječiti zadržavanje vlage prilikom spremanja. Osim toga, cerade imaju i svoje mekane vreće za spremanje koje su također napravljene od materijala koji sprječavaju zadržavanje vlage. One su napravljene i kako bi što bolje štitile od vrućine i topline i spriječile izbjeljivanje boje ili oštećivanje laka na automobilu.

Kvalitetni brisači za auto

Brisači za auto osiguravaju vidljivost po kiši

Važnost brisača za automobile je izuzetno velika, osobito u doba godine kad su česte vremenske nepogode i kada je opasnost tijekom vožnje povećana zbog niskih temperatura, čestih padalina i mnogih drugih zimskih nepogoda.

Iz iste kategorije: