Uređenje doma veoma je važno kako bi se u prostoru osjećali ugodno. Osim samog izgleda doma, boja, tekstura i dekoracija koje koristite, također je važno pozornost obratiti i na osvjetljenje u prostoru. 

Dodatci poput stolnih lampi mogu biti ključni u uređenju doma koji je ugodan za boravak po danu i po noći. Ovo vrlo popularno rasvjetno tijelo možete pronaći u brojnim trgovinama s namještajem, ali i u specijaliziranim trgovinama za rasvjetu.

Birajte funkcionalnost rasvjete

Najbolja stolna lampa prije svega mora odgovarati na potrebe koje imate od prostora u kojemu se nalazi. Lijepa stolna lampa možda će izgledati zanimljivo u prostoru, ali ako ne ispunjava svoju ulogu, neće vam biti od koristi, već će samo zauzimati prostor. 

Najbolja stolna lampa

Zato kod kupnje stolne lampe prije svega obratite pozornost na njenu funkcionalnost, odnosno ispunjava li ona vaše potrebe. Stolna lampa može poslužiti za razne svrhe, pa je stoga važno znati gdje je planirate postaviti i za što je želite koristiti. Isti model može odlično poslužiti za rad i učenje, ali primjerice može biti loš za ambijentalnu rasvjetu.

Ugodno osvijetljen prostor

Prostori za odmor, druženje i opuštanje poput dnevnog boravka ili spavaće sobe moraju imati dinamičnu rasvjetu, koja se može prilagoditi onome što trenutno radite. Najbolje je imati decentraliziranu rasvjetu koja se sastoji od nekoliko lampi, a stolne lampe odličan su dodatak u takvim kompozicijama.

Birajte stolne lampe koje imaju dobra sjenila, kako vam svjetlo ne bi smetalo za oči. Neke trgovine također vam nude opciju da sami birate postolje i sjenilo, što je odlična ideja tražite li model koji je više prilagođen prostoru i stilu uređenja u njemu.

Dodatak za radne stolove

Stolne lampe također su nezaobilazan dodatak za radne stolove, a možete ih staviti i na komode. No, ako odaberete krivu opciju, mogu biti veća smetnja no što su pomoć. Model za radni stol mora imati više-manje usmjereno svjetlo, koje će osvijetljavati radnu površinu, ali mora biti osmišljena tako da vam svjetlo smeta za oči dok radite. 

Upravo zbog toga, stolne lampe s pomičnim glavama odlična su opcija, jer najčešće imaju duže postolje koje omogućuje usmjereno osvjetljenje. Stolna lampa koja osvjetljava radnu površinu odličan je dodatak za:

  • radne sobe
  • urede
  • dječje sobe malih školaraca

U svakom slučaju imajte na umu da što je dinamičniji prostor u kojemu se stolna lampa nalazi, mora biti što je moguće više prilagodljiva.

Pročitajte i članak sa naslovom “Radna odjeća obavezna je u postrojenjima“.

Iz iste kategorije: