Prije nego što krenete u kreiranje vlastite web stranice, nekoliko stvari morate imati na umu. Prva stvar je da su vam potrebni internet domena i web hosting, a nakon toga sam izrada i optimizacija web stranice. Kroz ovaj tekst ćemo vas pobliže upoznati s ova dva pojma i objasniti vam gdje se može povoljno kupiti domena HR, koja je nacionalna domena za web stranice u Hrvatskoj.

Što su domena i web hosting?

Ako niste tehnički potkovani, objašnjavanje što je internet domena bilo bi tehnički prezahtjevno za shvatiti. Stoga ćemo vam objasniti na jednostavnom primjeru što označava domena, a što web hosting. Zamislite da su internet stranice kuće u gradu. Web hosting predstavlja mjesto gdje se ta kuća nalazi, a internet domena je adresa koja vas vodi do te kuće. Bez ove dvije stvari, kreiranje web stranice bilo bi nemoguće.

Ekstenzije domena

Domene predstavljaju adrese web stranica, što ih čini unikatnima. Domena koja je već registrirana se ne može ponovno registrirati, već je potrebno da odaberete neki drugi naziv domene koji je slobodan. Svaka domena sastoji se od dva dijela, prvi dio je glavni dio domene koji birate sami, a drugi dio je ekstenzija domena. 

Domene
Domene predstavljaju adrese web stranica, što ih čini unikatnima.

Već smo napisali da je domena HR ekstenzija za web stranice koje su namijenjene publici u Hrvatskoj, a osim toga ekstenzije domena koje imate ponuđeno su veoma različite, a neke najpoznatije svjetske su:

  • .com
  • .net
  • .org
  • .io

Domena HR

Za web stranice koje su namijenjene publici u Hrvatskoj, najbolji odabir je domena HR. Ona predstavlja nacionalnu domenu i garancija je za sigurnost i kvalitetu web stranice. Za razliku od ostalih domena, ona će se najbolje rangirati na tražilicama za pretraživanje u Hrvatskoj i imati najbolji autoritet.

Osim domene, veoma je važno da se server web stranice nalazi što bliže posjetiteljima, tako da uz domenu možete birati i hrvatske web hosting kompanije.

Gdje kupiti domenu HR i web hosting?

Ako planirate kreirati web stranicu, tada je najbolji odabir plus.hr web registar za kupnju domena HR. U svega nekoliko klikova mišem možete naručiti sve što vam je potrebno i izvršiti narudžbu. Nakon toga domenu povežete s web stranicom i možete instalirati na hosting web stranicu.

Domena HR će va osigurati najbolji identitet i naziv stranice u Hrvatskoj, stoga bi trebala biti broj jedan izbor za sve web stranice koje su namijenjene našoj publici. Za ostale web stranice uvijek birajte .com ili .net domene, jer su one najpopularnije u svijetu.

Iz iste kategorije: