Jedan od najvažnijih faktora u vožnji automobila svakako su automobilske gume. One su izuzetno bitne za sigurnost vozača i auta na cesti. Bez obzira na vrstu auta i njegovu kvalitetu, auto gume su najbliži dodir auta s cestom i preko njih vozač osjeća različite uvjete na cesti, posebno one uzrokovane vremenskih faktorima.

Kvalitetne auto gume za ugodnu vožnju

Izuzetno je bitno da su gume za auto u dobrom stanju i da su funkcionalne kako bi pružile maksimalnu sigurnost vozaču na cesti. Ovo se posebno odnosi na vozače koji voze na duge relacije.

Zimske gume
Zimske gume Hankook

Vozači se često dvoume koje gume izabrati u širokoj ponudi modela. Da li kupiti zimske i ljetne ili cjelogodišnje? Da li kupiti jeftinije ili pak investirati u malo skuplje? Biranje brenda isto nije lagano. Odluka je samo na vama i vašem budžetu.

Auto gume morate redovno mijenjati

Ljetni i zimski period često označuje pojačana prodaja auto guma, jer se tada jedne zamjenjuju drugima. Ljetne su napravljene za više temperature i sušiju cestu pa su manju robusne od zimskih. Zimske su pak napravljene za lošije vremenske uvjete, od snijega, kiše, pa do skliske ceste.

Par savjeta o ljetnim gumama

Zimske gume su napravljene baš za niske temperature pa se bolje ponašaju u takvim uvjetima. Postoje i tzv. kombinirane cjelogodišnje koje su prilično skuplje od ljetnih i zimskih, ali ne zahtijevaju izmjene, jer vrijede za sva godišnja doba. Izuzetak za ove gume su vozila koja prevaljuju duži put, jer se takve brže troše pa ipak ne pružaju toliku sigurnost.

Najjednostavnija kupnja autoguma je online

Kupnja auto guma nikad nije bila lakša. Internet nudi mnoštvo mogućnosti kupovine online preko različitih web-shopova i uz mnogo akcijskih ponuda. Dobro proučite sve vrste guma i ponudu na internetu pa izaberite ono što vam najbolje odgovara. Budite na oprezu jer najjeftinije gume mogu, ali i ne moraju biti lošije. Izaberite poznatiji brend koji redovno vrši testiranja svojih guma i izbjegnite kopije koje mogu umanjiti vašu sigurnost na cesti.

Mnogi vlasnici automobila se oslanjaju i na vulkanizere kod kojih kupe, a samim time dobiju besplatnu montažu što je odlično rješenje za ljude koji nemaju vremena tražiti. Silux web trgovina u ponudi ima razne gume po odličnim cijenama, pa svakako provjerite njihovu ponudu. Možda se kupovina guma čini kao jako veliki trošak ipak je razumno razmisliti koliko kvalitetna auto guma može značiti za vašu sigurnost na cesti.

Gumi tepisi za auto prije svega su važni tijekom vlažnijeg dijela godine. Više o gumama pročitajte u članku sa naslovom “Unutrašnja zaštita auta uz gumene tepihe“.

Iz iste kategorije: