Bilo da se radi o zimskim ili ljetnim danima, klime su postale spasonosno rješenje. U svojim počecima su se koristile isključivo za rashlađivanje prostora dok se danas podjednako koriste za hlađenje i za grijanje. 

Svijet klima uređaja prilično se razvio pa tako danas na tržištu postoji na stotine modela među kojima trebate birati onu koja najviše odgovara vašim potrebama. Kako se ne biste zbunili te kako biste izabrali onu idealnu za sebe, u nastavku vam donosimo kratki vodič za kupnju klime.

Varijacije prema položaju unutarnje jedinice

Klime se najčešće sastoje od dva dijela – unutarnje i vanjske jedinice pa je barem taj odabir lak, iako ima modela i bez vanjske jedinice. Međutim, kada govorimo o unutarnjoj jedinici klime tada dolazimo o različitih modela, raspoređenih u skupine s obzirom na položaj unutarnje jedinice pa tako razlikujemo:

  • Zidne 
  • Podne 
  • Podstropne 
  • Kazetne 
  • Kanalne 
  • Prijenosne 

Izbor vrste unutarnje jedinice klime zapravo je lagan jer većinom ovisi o veličini prostora za koji je ona namijenjena. Tako će osobe s većim prostorom odabrati zidne klime, a osobe s manjim prostorom kazetne ili prijenosne. Među modelima u svakoj skupini postoje i razlike u jačini pa je dobro prije kupnje informirati se i o tom segmentu. Veliki izbor može se pronaći u Prealpi web trgovini koji nudi veliki asortiman klima uređaja po povoljnim cijenama.

Drugačiji način rada

Kako cijeli svijet počinje težiti ekonomičnosti, tako su i klime svojim radom odlučile zadovoljiti i takve zahtjeve zbog čega su osmišljeni posebni inverter modeli. Specifičnost inverter klima je to što rade punom snagom dok ne postignu zadanu temperaturu, a potom snižavaju svoju snagu na onu razinu koja je dovoljna za održavanje postignute željene temperature. 

Klime Hitachi
Hitachi klima uređaji su iznimne kvalitete

Modeli koji rade na ovom principu sprječavaju nagle promjene temperature u prostoru, a ujedno i štede električnu energiju što je svakako dodatan plus, imajući u vidu koliko dugo se koriste, posebno u ljetnim mjesecima.

Hitachi klime su sinonim kvalitete

Jedan od najinovativnijih brendova u svijetu klima uređaja nedvojbeno je Hitachi. Naime, Hitachi u izradi svojih modela koristi vrlo naprednu tehnologiju kako bi proizveo najbolje modele za svoje klijente. 

Montaža klima uređaja Hitachi R32

Hitachi klima uređaji svojom inovativnošću stvaraju idealno privatno i poslovno okruženje za sve one koji ih koriste, a svojom tehnološkom naprednošću idu u korak sa svijetom proizvodnje ovih uređaja, ali i sa suvremenim čovjekom čijim se potrebama i navikama prilagođava. Upravo su zbog toga modeli koje nudi Hitachi odličan izbor za sve.

Iz iste kategorije: