Planirate putovanje no nikako ne uspijevate smisliti kako ćete ugurati svu prtljagu u mali gradski automobil? Rent a car čini vam se kao jedina opcija, no niste spremni na taj dodatni trošak? Tada je krovna kutija prva pomoć za odlazak na putovanje, jer će na vašem automobilu stvoriti dodatni prostor za prtljagu! Osim što se danas jednostavno montira i skida s automobila, krovne kutije su postale i izgledom privlačne, te više nisu tabu tema među vozačima. U današnjem tekstu upoznati ćemo vas s krovnim kutijama, kako ih odabrati, kako se stavljaju i gdje ih možete kupiti.

Krovna kutija olakšava prijevoz

Krovni nosači neophodni su kod prijevoza tereta većih dimenzija, koji ne stane u auto, no što učiniti s više tereta manje dimenzije? Krovna kutija služi upravo za prijevoz prtljage, te ovisno o veličini može prevoziti određenu količinu tereta. Prilikom postavljanja tereta morate paziti, kao i kod stavljanja tereta u prtljažnik. U slučaju da imate lomljivi teret, tada ga morate pričvrstiti kako ne bi „letio“ po kutiji i pukao. Jedna od najkvalitetnijih marki cjenovno jeftinih kutija je Nordrive. Odabirom kutije ove marke zasigurno nećete pogriješiti, a ovisno o modelu cijene se kreću između samo 200 i 300 eura.

Odabir i postavljanje krovne kutije

Nije svaka krovna kutija dobra za vaš automobil. Prilikom odabira morate imati na umu da dimenzijama pristaje vašem autu. U slučaju da vozite kratak automobil, tada biste trebali odabrati manje, kraće kutije. Kutije se izrađuju od raznih materijala, a većina ima i bravu koja onemogućava neovlašteno otvaranje. Tako ćete biti sigurni da su vaše stvari u kutiji zaštićene i bezbrižno moći popiti kavu na stajalištu.

Kutija se postavlja na krovne nosače, koji su obavezan dodatak za automobil kod prijevoza tereta. Prvo postavite krovne nosače na vaš automobil, ako već nisu postavljeni, i zatim prema uputama postavite krovnu kutiju na njih. Provjerite je li dobro pričvršćena i da li sigurno stoji na automobilu. Prilikom vožnje nemojte zaboraviti da vam je automobil sada nešto viši, te pazite prilikom ulaska u garažu.

Krovna kutija u online trgovinama

U Withcar web trgovini može se pronaći razna auto oprema, te naravno i krovna kutija. Iz njihove široke ponude odaberite kutiju koja zadovoljava vaše potrebe i ostalu potrebnu opremu. Nakon što ste u košaricu dodali sve potrebne artikle, izvršite narudžbu i paket će biti dostavljen na vašu kućnu adresu u veoma kratkom roku.

Iz iste kategorije: