Produžetke kose ili ekstenzije za kosu mogu stavljati svi, no posebno su za njih zainteresirane one žene koje imaju rijetku ili kratku kosu pa s umetcima ove vrste žele dobiti dužu i gušću kosu. Osim produžetaka za cijelu kosu, danas na tržištu postoje i tzv. pojedinačni produžetci za kosu u vidu repa ili šiški.

Za najbolje rezultate, preporuka je da posjetite nekog frizera koji ima iskustva s njima i koji će vam to kvalitetno napraviti.

Jednodnevne ekstenzije za kosu

Povodom velike popularnosti ekstenzija za kosu, danas se na tržištu mogu pronaći produžetci kose u raznim bojama, dužinama, gustoći ili obliku kose (ravna ili valovita). Osim toga, danas postoje i takozvane kratkotrajne pojedinačne ekstenzije za kosu koje klijentice stavljaju samo na jedan dan, za neku posebnu priliku poput vjenčanja, rođendana, maturalne večeri, promocije diplome i slično. 

Takva vrsta produžetaka za kosu stavlja se na prirodnu kosu uz pomoć češljića koji se nakon korištenja lako skidaju. Dobra strana ove vrste produžetaka kose je to što se one mogu koristiti više puta i to za postizanje različitih frizura.

Repovi, punđe ili šiške

Druga vrsta produžetaka kose koja je vrlo zanimljiva mnogima te posebno iskoristiva u posebnim prilikama su svakako umetci za kosu u obliku dužeg ili kraćeg repa koji se uz pomoć kopče pričvrste za prirodnu kosu. Osim repova, postoje i varijacije ovih umetaka za kosu u obliku:

  • punđi
  • pletenica s trakom
  • šiški

Također, dobra strana ove vrste umetaka za kosu je to što ne uništavaju vašu kosu te ih možete skidati i stavljati kada god to želite, čak i bez pomoći frizera. 

Njegovanje ekstenzija

Kao i prirodna kosa, i produžetci za kosu, ekstenzije za kosu i umetci za kosu se moraju pravilno i redovito njegovati kako bi izgledali lijepo. Produžetke za kosu je potrebno prati, sušiti i četkati kao i pravu kosu. Kada govorimo o bojenju ekstenzija za kosu, važno je znati da je i ono moguće, ali da boja na ekstenzijama ne smije stajati duže od petnaest minuta.

Video: Kako skrbeti za naravne podaljške las

Svakako je prije kupnje i postavljanja produžetaka za kosu najvažnije ispitati njihovu kvalitetu,  mogućnosti stiliziranja i održavanja, pa ako je potrebno, izdvojiti i nešto više novca kako biste dobili lijepe ekstenzije za kosu koje ćete moći koristiti duže vremensko razdoblje. I samo na taj način ćete biti zadovoljni kada se pogledate u ogledalo u vidite svoju novu, prekrasnu kosu.

Iz iste kategorije: