LED tehnologija je u potpunosti promijenila načine rasvjete, zahvaljujući nizu prednosti koje ima u odnosu na druge oblike rasvjete. LED reflektor danas je jedan od glavnih osvjetljivača prilaza kućama ili garažama, a osim što nudi veoma kvalitetno osvjetljenje, troši znatno manje energije i dugotrajniji je. Kroz ovaj tekst nastojat ćemo vam ukazati na prednosti LED rasvjete, koji reflektor kupiti i gdje ga postaviti, te gdje se može kupiti razna LED rasvjeta po najboljim cijenama.

Prednosti LED rasvjete

U uvodu smo napisali da je LED tehnologija znatno bolji način rasvjete u odnosu na druge načine. Razlog tome je što troši znatno manje energije, ima dulji vijek trajanja, ne skraćuje joj vijek trajanja paljenje i gašenje, te nudi znatno bolje osvjetljenje.

Od kada je usavršena, do danas, u veoma kratkom roku postala je glavno rasvjetno tijelo mnogih objekata, a danas je standard čak i u automobilskoj industriji. U slučaju da tražite idealno rasvjetno tijelo za vaše dvorište ili prilaz garaži, LED reflektor je najbolji odabir. U ponudi ima dosta različitih modela, a u nastavku donosimo koji odabrati.

LED reflektor sa senzorom

Kod prilaza garaži, najbolji odabir je LED reflektor sa senzorom. On će uštedjeti energiju i palit će se samo kada detektira pokret, te će vam olakšati izlaženje iz automobila i paljenje svjetla. Ovaj reflektor se može koristiti i za osvjetljavanje okućnice i prilaza kući, a prilikom postavljanja važno je pažnju obratiti na nekoliko stvari. Prva stvar je usmjerenje reflektora, koje nikako ne bi trebalo biti prema očima.

Kod prilaza za ljude obratite pažnju da reflektor ne zasljepljuje oči, a kod prilaza garaži da vas ne ometa dok uparkiravate automobil. Imajte na umu da se senzor pali na pokret, te kako biste eliminirali neželjeno paljenje uslijed protrčavanja mačke ili neke druge životinje, uvijek ga dignite da detektira pokrete tek nakon metar od zemlje. Još jedna stvar na koju morate obratiti pažnju prilikom kupnje je da je reflektor otporan na vodu, tj. namijenjen kao vanjska rasvjeta.

Gdje kupiti LED reflektor

LED reflektor možete jednostavno i brzo kupiti preko interneta. Sve što trebate je posjetiti neku web trgovinu koja prodaje rasvjetna tijela i odabrati reflektor koji vam odgovara. Nakon što ga naručite, paket će za svega nekoliko dana stići na vašu kućnu adresu i možete ga instalirati na mjesto gdje želite.

Pročitajte i članak sa naslovom “Vrtna garnitura spremna za proljeće“.

Iz iste kategorije: