Ako želite da budete prisutni na mreži, prva ideja je uvek kreirati websajt. Ali da bi websajt bio vidljiv na mreži, potreban vam je web hosting. Ovo je veština obezbeđivanja prostora za skladištenje i pristupa websajtu. Ima dosta pružaoca usluga hostinga. Zavisno od vaših potreba i sklonosti, postoji web hosting za e-trgovinu, lični blog, preduzeće i još mnogo toga što možete potražiti. Da biste izabrali najbolji web hosting za vas možete ga pronaći pomoću upoređivanja cena i recenzija na mreži kako to diktiraju vaše potrebe.

Šta biste trebali znati kada kupujete web hosting 

Postoje stvari sa kojima morate biti upoznati prilikom kupovine usluge. Prvo, cene će skakati odmah nakon promotivnog perioda. Stoga morate biti odlučni. Drugo, otkrit ćete da mnogi hosting provajderi nude prilično niske početne cene, ali uslov je da ćete morati platiti unapred za dve ili tri godine.

Zajednički web hosting
Kvalitetan web hosting

Treće, nakon promotivnog perioda, cena obnavljanja ostalih usluga može biti čak i do četiri puta veća od prve promotivne cene. I na kraju, iako bi početni posao mogao biti neverovatno jeftin, troškovi prenosa vaše web stranice u budućnosti mogu biti suludo visoki takođe. 

Ako pravite jednostavnu web stranicu, ne morate brinuti o neograničenim stvarima. Međutim, ako pravite kompleksnu web stranicu kao što je preduzeće, onda je poželjno da prvo pažljivo pročitate uslove i uslugu ili zatražite i više tumačenja. Druga važna stvar je izbegavanje stvaranja stranica. Većina pružaoca usluga web hostinga nudi ovu vrstu usluge, ali obično je zamka da vas zaključaju u uslugu. Budite dovoljno pronicljivi da izbegnete ovu zamku. 

Vrste web hosting usluga  

Ponekad koncept web usluga i web hostinga može biti vrlo zbunjujući. Hiljade organizacija se takmiče za vaš biznis i to rezultira mešanjem. Lako je zavarati pojedinca koji namerava da smisli novo onlajn poslovanje. Ispitajmo tri usluge web hostinga na kojima možete nadograditi svoje znanje.

Zajednički web hosting

Zajednički web hosting nema nikakvog skrivenog značenja u imenovanju ove usluge. To znači da vaš web server deli server sa drugim websajtovima. Za ovaj plan može vam se naplatiti približna vrednost od 5 do 10 USD. Jedini nedostatak ovog aranžmana je taj što veoma poznato mesto može negativno uticati na vaše performanse. Ipak, ako je vaša web lokacija najpoznatija, možete uživati u niskim troškovima. 

Preprodavač web hostinga

Ovo su u osnovi uobičajeni hosting računi, iako se pomoću dodatnih alata može preprodati hosting prostor. Paketi preprodavača mogu koštati između 15-20 dolara kako diktiraju ograničenja funkcija i resursa. Ovo je idealna opcija za pojedince koji nameravaju da prodaju web hosting. 

Namenski web server

Plan označava da angažujete jedan i jedini fizički server iz hostinga. Ovom opcijom možete zadržati potpunu kontrolu ako to smatrate potrebnim. Nema potrebe da se brinete da li drugi websajtovi na deljenom serveru koriste resurse i tako usporavaju vaše. Cena ove usluge može biti najmanje 100 USD. Međutim, angažovanje ove opcije zahteva usluge administratora sistema da pregleda tehničke detalje.

Zavisno od vaših potreba, ima nešto za svakoga kada je u pitanju web hosting. Sa mnogim hosting kompanijama bolje je pročitati njihove usluge pre kupovine bilo kog plana kako ne biste bili zarobljeni sa plaćanjem nepotrebnih troškova. 

Iz iste kategorije: