Živimo u vremenu kada je izgled mnogima postao vrlo bitan i mnogi su zbog izgleda spremni na puno toga. Nekada su se ljudi u kirurške zahvate upuštali samo kada su imali neki veći problem, a danas mnogima nije problem „ići pod nož“ čak i za neke sitne korekcije. Zbog toga kozmetička kirurgija doživljava svoj procvat i pojavljuje se sve više mjesta na kojima možete dobiti takvu uslugu.

Tako danas gotovo da nema dijela tijela koji ne možete korigirati na određeni način, bilo da je riječ o uklanjanju nekih problema s tijela ili jednostavnoj korekciji.

Kozmetička kirurgija - podizanje stražnjice
 Idealni kandidati za podizanje stražnjice kod kozmetička kirurgije su osobe općenito dobrog zdravlja

Popravite nesavršenosti na tijelu

Kozmetička kirurgija vam danas može pomoći na popravite razne nasavršenosti na tijelu. Neki od popularnijih zahvata su:

  • Liposukcija
  • Povećanje ili smanjivanje grudi
  • Abdominoplastika
  • Korekcija unutarnje strane nadlaktica
  • Podizanje stražnjice itd.

Uglavnom, imate li nešto s čime niste zadovoljni na svom tijelu, kozmetička kirurgija ima rješenje. Mnogi je zapravo nazivaju i estetska kirurgija jer pomoću nje možete dobiti upravo onu estetiku tijela koju ste oduvijek priželjkivali.

Mnogi su fokusiraju na ljepotu lica

Osim cijelog tijela, mnogi se fokusiraju na to da svoje lice dovedu do onoga što smatraju savršenim. To i ne čudi, s obzirom da je ipak lice ono što prvo primijetite kad upoznajete neku osobu i može itekako djelovati na ostavljanje prvog dojma. Neki od popularnijih tretmana kozmetičke kirurgije na licu su:

  • Korekcija ušiju
  • Korekcija nosa
  • Korekcija brade
  • Korekcija očnih kapaka
  • Face lifting itd.

To znači da gotovo svaki dio lica, od onih manjih pa do većih, može se na neki način korigirati. Naravno, potrebno je paziti da se s korekcijama ne pretjera jer će to na kraju stvoriti upravo suprotno od onog što ste željeli postići. 

Umjerenost u kozmetičkoj kirurgiji

Jedan od problema koji navode kirurzi koji se bave kozmetičkom kirurgijom je da ponekad pacijenti nemaju mjere u tim korekcijama. Na primjer, naprave korekciju nosa i to im se svidi. Pa žele nastaviti  s korekcijama. Pa traže korekciju ušiju, brade itd. To sve onda dovede do toga da se na licu jasno vidi da je rađeno toliko korekcija da ponekad postane gotovo neprepoznatljivo.

Jedna žena ima 15 kozmetičkih zahvata u 12 mjeseci

Zbog toga se potrebno odlučiti samo za zahvate na onim dijelovima koji su stvarno potrebni jer ćete samo na taj način dobiti onaj izgled koji ste priželjkivali. Pretjerivanje nigdje nije dobro rješenje, a pogotovo ne kada je riječ o zahvatima na licu ili tijelu.

Iz iste kategorije: