Poslovni darovi su jedan od najljepših načina za pokazivanje zahvale svojim klijentima, zaposlenicima i poslovnim partnerima. Na ovaj se način šalje vrlo pozitivna poruka o zajedničkoj suradnji i poštovanju suradnika. 

Božićni i novogodišnji blagdani odlična su prilika za poslovno darivanje jer se takvi pokloni daruju u božićnom duhu, označuju kraj godine i početak nove, još uspješnije suradnje te šalju signal da vjerujemo da će poslovna godina koja dolazi svima biti bolja. Klijenti i poslovni partneri cijene takvo darivanje koje im potvrđuje da je njihov odabir vas za suradnju bio ispravan i da ih vi cijenite kao suradnike.

Nabavite poslovne darove na vrijeme

Neke kompanije svoje poslovno darivanje „odrade“, ne pokazujući interes da ovakvom promocijom kreiraju još bolji imidž za sebe. Artikli koje daruju su serijski i njima pokazuju da nisu unijeli nimalo truda u darivanje svojih klijenata i partnera. 

Poslovni darovi
Idealni poslovni darovi trebaju biti kvalitetni i praktični

Nemojte se povoditi za ovakvim poslovanjem, čak i ako je financijski mnogo povoljnije, jer je bolje darivati manje i kvalitetno nego darivati svakoga s predmetom koji će ubrzo završiti u smeću. Poslovni darovi mogu pokvariti reputaciju tvrtke ako nisu kvalitetni i ako im nije posvećeno pažnje! 

Napravite listu svih poslovnih partnera

Kako bi vaše poslovno darivanje prošlo u najboljem redu važno je pripremiti se na vrijeme. Potrebno je napraviti popis ljudi koje smatrate bitnim za vašu tvrtku i odlučiti koji je najbolji poslovni poklon za njih, a koji će reći i mnogo toga o vama. Kvalitetan pribor za pisanje, lijepa kravata ili gravirani nožić za otvaranje pisama uvijek su dobar izbor, ali nisu za svakoga.

Svojim najprisnijim suradnicima pristupite prisnije i poklonite im nešto manje standardno, poput:

  • putopisne knjige
  • atraktivnog nalivpera
  • finog konjaka 
  • i slično

Odličan izbor su i autohtoni hrvatski proizvodi pa je poklon pakiranje u kojemu se nalazi maslinovo ulje, ručno rađeni sapun i paški sir odličan izbor.

Poslovni darovi za široku promociju s logotipom

Za širu promociju i darivanje najbolje je birati proizvode koji su svima potrebni. Idealni poslovni darovi trebaju biti kvalitetni i praktični jer se dijeli većem broju klijenata čiji ukus ne poznajete. Stoga su za njih idealni pokloni poput graviranih kemijskih olovaka, kvalitetnih upaljača,  lijepih kišobrana, šalica, notesa i rokovnika, majica pa čak i USB stickova. 

Sumnjate li još uvijek u uspjeh promotivnih poslovnih darova?

Gore navedeni artikli se često koriste i vrlo su korisni svima pa nikako ne možete pogriješiti ako ih odaberete, a dodatno se možete promovirati stavljanjem logotipa svoje tvrtke na njih. Možete ih personalizirati na bilo koji način koji vama odgovara, a tvrtke koje proizvode promotivne artikle vrlo rado će vam izraditi simulaciju vašeg vizualnog identiteta kako bi znali konačan izgled proizvoda.

Iz iste kategorije: