Putovanja su veoma zabavna događanja kojima se često radujemo čak i kada smo odrasli, a veselje je tim veće kada se radi o djetetu. Ipak, pakiranje za svako putovanje nikada nije zabavno, pogotovo ako pored sve svoje prtljage prostor u svom koferu morate pronaći i za vaše najmlađe.

Postoje razne stvari koje vam to mogu olakšati, a razigrani dječji koferi bi ovdje mogli biti idealno rješenje.

Lakša organizacija stvari

Idete li na put sa svojim mališanom, znate koliko je teško organizirati se i pakirati duplo. Osim na sebe, sada morate paziti i na još jednog malog čovjeka, kojemu pakiranje ide još gore nego vama. Iako sve vaše stvari teoretski mogu stati u isti kofer, ovo je zamka koju biste trebali izbjeći jer manje prostora u koferu za vas samo je dio problema. 

Dječji koferi
Dječji kofer

Kvalitetni dječji koferi osigurat će da su sve dječje stvari pospremljene na jednom mjestu. To znači da tijekom pakiranja te za vrijeme puta uvijek znate gdje su organizirane sve sitnice vašeg mališana, pa ćete ih teže zagubiti.

Neka dijete samo pakira svoju robu

Imate li dječji kofer, imate savršenu priliku svome mališanu dati osjećaj samostalnosti, za čime žude mnoga djeca. Prije svega, dječji koferi mogu vam pomoći već kod pakiranja, gdje djetetu možete zadati zadaću da si samo odabere odjeću koju će ponijeti te je samo složi.

Dječji odabir, naravno, mora proći vašu provjeru, ali je odlična vježba samostalnosti. Uz to, dječji kofer može također tijekom puta biti obaveza vašeg djeteta – to znači da će dijete voditi brigu o tome da sa sobom uvijek ima svoj kofer, da ga ne zagubi i da se o njemu brine.

Igračka i kofer u jednom

Postoje razne vrste dječjih kofera, primjerice:

  • Neki su obojeni su u vesele boje
  • Neki na sebi imaju motive iz crtića i filmova koje djeca obožavaju
  • Neki mogu poslužiti i kao male igračke koje će ublažiti napor puta

Posebno dizajnirani dječji koferi često se mogu koristiti i kao guralice na kojima se dijete može voziti ili pak odmoriti, na primjer na aerodromu ili tijekom puta. Prilagođen dizajn omogućuje da dijete sjedne na dječji kofer te se na njemu odguruje, ili pak da ga na njemu vuče roditelj. Dječji koferi s kotačićima se također koristiti samo za vožnju, što će djetetu olakšati prenošenje, ako je to njegova zadaća.

Iz iste kategorije: