Ljeto je savršeno doba godine da se zaputite u nove avanture. Ipak, jednom kada autom stignete na svoje odredište, često je istraživanje novih krajolika moguće samo pješke. Kako biste si otvorili nove horizonte i omogućili uživanje u bicikliranju, vaš auto treba nosače za bicikl.

Na taj način možete jednostavno na odredište prevesti svoj bicikl, ili čak i više njih te na taj način uživati u razgledavanju lokacije i s bicikla, što je mnogima odlična pogodnost.

Krovni nosači za bicikl

Krovni nosači za bicikl jedna su od najpopularnijih opcija, jer nude fleksibilnost i mogućnost postavljanja na već postojeće krovne nosače. Imate li već univerzalne krovne nosače, ta vrsta nosača za bicikl također je najjeftinija opcija.

Nosači za bicikl
Nosači za bicikl na krovu automobila

Ipak, oni imaju i svoje negativne strane. Prije svega, ne mogu prenijeti više do tri bicikla, a najčešći i najjeftiniji modeli imaju opciju prijenosa jednog ili dva bicikla. Uz to, problem je i vožnja po zahtjevnim terenima, jer i uz najbolje postavljanje, bicikli nisu dovoljno stabilni za brzu i naglu vožnju. Osim toga, povisit će vaš automobil što može uzrokovati problem kod ulaska u garaže.

Prevozite bicikle na stražnjim vratima

Nosači za bicikl koji se postavljaju na stražnja vrata, odnosno vrata prtljažnika, nešto su skuplja opcija, no imaju mnoge prednosti. Mogu se postaviti na gotovo bilo koju vrstu automobila, a najčešće mogu prevesti tri do četiri bicikla. Također se mogu kombinirati i s krovnim nosačima postoji li za to potreba. 

Mnogo su stabilniji od krovnih, ali uglavnom zaklanjaju pristup prtljažniku – imate li bicikle na nosaču za bicikl, nećete moći otvoriti prtljažnik. Neke verzije također mogu zakloniti i:

  •  Registarske pločice
  •  Stražnja svjetla

A to je protuzakonito, pa prilikom kupnje i postavljanja svakako pripazite i na to.

Postavljanje bicikala na stražnju kuku

Na kraju, tu su i nosači za bicikle koji se postavljaju na stražnju kuku. Ovi nosači uvjerljivo su najbolja opcija za sve bicikliste koji obožavaju vožnju biciklima, jer mogu prenijeti najveći broj bicikala odjednom. Mogu se postaviti samo na kuku za prikolicu – ako je nemate na automobilu, instalacija vas nikako neće izaći jeftino.

Nosači za bicikle na stražnjoj kuki također ne smetaju kod otvaranja prtljažnika, čak ni ako su na njima već bicikli, a također često dolaze i s priključkom za stražnja svjetla te na sebi imaju dodatne mačje oči za sigurnu vožnju. 

Iz iste kategorije: