Kada je riječ o pripravcima koji uvelike pomažu u održavanju dobrog zdravstvenog stanja, tada je koloidno zlato jedan od najcjenjenijih pripravaka. To je fluid s nano česticama zlata koje se nalaze u nekoj otopini, najčešće u vodi. Ovaj fluid najčešće je crvene ili prljavo zlatne boje. 

Učinci koloidnog zlata vrlo su poznati pa tako pozitivno djeluje na artrozu, reumatoidni artritis, visoki krvni tlak kao i na neka psihička stanja poput raznih psihičkih poremećaja ili proizvodnje neuronskih transmitera. Osim ovih učinaka, koloidno zlato ima velike učinke i u dermatologiji pa se njegovo korištenje preporuča svih osobama zrelije životne dobi jer pomlađuje kožu zbog čega je vrlo često sastavni dio anti-age krema za lice i tijelo.

Koža voli zlato

Kao što je prethodno navedeno, koloidno zlato vrlo je često korišteno u kozmetici i kozmetičkim preparatima za njegu zrelije kože. Kada je riječ o njezi kože tada su rezultati koje ovaj pripravak postiže iznimni te svakako razmislite o njegovom korištenju.

Koža voli koloidno zlato
Koloidno zlato vrlo je često korišteno u kozmetici

Prvenstveno je odlično za smanjenje bora i mrlja na licu jer aktivira stanice kože koje se potom pomiču prema površini kože i mijenjaju one odumrle. Zbog toga su pore na licu uže, a mrlje i ostale nesavršenosti se gube. Osim toga, koloidno zlato stimulira cirkulaciju i potiče metabolizam stanica zbog čega dolazi do eliminacije štetnih tvari u koži koja je potom zdravija, jedrija i blistavija.

Upotreba koloidnog zlata 

Upotreba, odnosno doziranje koloidnog zlata vrlo je jednostavno, a prvenstveno ovisi o tome na koji se način ono koristi, odnosno koristi li se oralno ili lokalno. Preporuke su sljedeće:

  • Za oralnu primjenu: čajna žličica dva puta dnevno
  • Za lokalnu primjenu: nanijeti koloidno zlato na očišćenu i suhu kožu u tankom sloju nakon čega je potrebno kraće utapkavanje u kožu

Za koji god od navedenih načina se odlučili, nećete pogriješiti te će vam vaša koža i organizam biti zahvalni.

Oprez prilikom kupnje ovog preparata

Zbog toga što je koloidno zlato postalo vrlo popularno, na tržištu su se pojavile razne varijacije istoga. Iz tog razloga stručnjaci upozoravaju da se prilikom kupnje koloidnog zlata nikada ne kupuje jonsko zlato jer ono nema toliko dobra svojstva za zdravlje kao koloidno. 

Što je koloidno zlato?

Iako su cijene jonskog zlata drastično niže, ipak se puno više isplati uložiti i kupiti koloidno zlato koje je pokazalo da ima puno bolje učinke.

Iz iste kategorije: