Gumi tepisi za auto važan su dodatak, ako želite da on što dulje ostane čist i uredan. Jednostavno se čiste i održavaju, štite od svih vrsta prljavštine, a ponekad su važna zaštita i od raznih vrsta oštećenja. Dugotrajni su, ne habaju se i teško ih je oštetiti.

Stoga i ne čudi kako se danas mogu pronaći u jako velikom broju automobila, a brojni trgovci ili proizvođači ih poklanjaju svojim kupcima.

Zaštita od vlage

Gumi tepisi za auto prije svega su važni tijekom vlažnijeg dijela godine, a pogotovo tijekom zime, kada snijeg i bljuzgu ne možete izbjeći unutar auta. Gumeni auto tepisi tu imaju važnu ulogu zaštite od vlage. Većina automobila iznutra je obložena materijalima koji mogu upiti vlagu.

Gumi tepisi za auto prije svega su važni tijekom vlažnijeg dijela godine

A ako se ona ne suši, lako je moguće da će se u tom materijalu razviti gljivice ili plijesan, kao i ružan miris kojeg se onda veoma teško riješiti. Auto gumi tepisi pak svu tu vlagu zadržavaju na sebi, pa vodu od kiše ili bljuzge lako možete zadržati na mjestu i izbaciti van u nekoliko sekundi.

Čišćenje automobila u nekoliko sekundi

Osim što su odlična zaštita, automobilske gumene tepihe veoma jednostavno i očistiti. Tu vam dobro dođe autokozmetika. Ima li na njima mrvica, lako se mogu isprašiti ili pak izmesti, tj. nije potrebno koristiti dodatke poput usisavača. Ako su pak prljavi, bilo od blata, soli ili neke druge prljavštine, lako ih možete oprati pod mlazom vode.

Koje gumene tepihe staviti u vozilo?

U praonicama auta čak postoje i držači za auto tepihe koji će vam omogućiti da sve tepihe u autu operete istovremeno za vrijeme pranja auta. Nakon toga treba ih samo protresti kako bi se otresle kapljice s njih i ponovno su spremni za korištenje!

Zaštita od oštećenja u unutrašnjosti auta

Gumi tepisi za automobile također su i određena vrsta zaštite od oštećenja u autu. Guma je veoma otporan materijal, koji neće reagirati u doticaju s većinom kemikalija. To znači da oni mogu doći u dodir s nizom jakih kemikalija, poput onih za čišćenje, bez da se na njima dogodi neko oštećenje. Isto vrijedi i za ulje te kiseline. 

Uz to, s obzirom da su napravljeni od deblje gume, gumene tepihe za auto gotovo je nemoguće oštetiti. Neke od njihovih karakterstika su:

  • ne habaju se
  •  teško ih je rastrgati
  •  ne mogu se ogrebati ili poderati
  •  teško ih je rezati ih ili probušiti

A to sve znači da će u svim uvjetima vašem autu osigurati najbolju zaštitu.

Iz iste kategorije: