Želite li da vaše dijete što brže nauči voziti bicikl, možda ste u iskušenju da svom mališanu što prije kupite prvi dječji bicikl. Ipak, važno je znati kako djeca prije treće godine ne mogu voziti klasičan bicikl, no to ne znači da ne mogu trenirati vožnju na nekom sličnom pomagalu.

Bicikli bez pedala pokazali su se kao odlično pomagalo za djecu od najranijeg djetinjstva i odličan početak za kasniju prelazak da druga prijevozna sredstva.

Vožnja od najmanjih nogu

Bicikl bez pedala za djecu, još poznat i kao guralica, odlična je opcija za sve mališane koji još ne mogu voziti bicikl. Bilo da su još uvijek premali ili pak smatrate da je prerano za ulaganje u pravi model, dječji bicikl bez pedala odličan je prvi korak za vježbanje vožnje.

Bicikl bez pedala Hotawalk Sagan
Bicikl bez pedala Hotawalk Sagan

Djeca se na biciklu bez pedala mogu voziti od druge godine, iako su neki mališani već i s 18 mjeseci dovoljno spretni da se mogu voziti na njima. Ovisno o visini djeteta, ono ga može voziti sve do pete ili šeste godine!

Prednosti guralice za djecu

Postoji mnogo prednosti bicikla bez pedala naspram klasičnog bicikla, a glavni je svakako da ga je mnogo je lakše naučiti voziti. S obzirom da su djetetova stopala uvijek blizu poda i nema mnogo balansiranja, to znači i manje nezgoda na njemu, što znači da dijete bez straha može vježbati vožnju!

Bicikli bez pedala također su odličan alat za vježbanje vožnje klasičnog bicikla. Djeca koja su ga  vozila od najranije dobi mnogo se lakše prebacuju na onaj pravi i bez mnogo muke uče voziti se i na njemu. Razlog tomu je što su se s određenom vrste vožnje susreli već i prije, a vožnjom su također stekli i mogućnost zadržavanja ravnoteže na biciklu.

Sigurnije, sporije, zabavnije učenje vožnje bicikla

Osim što je bicikle bez pedala početnicima lakše voziti od klasičnih modela, oni su sigurniji od tricikala, kojima je teško voziti se po neravnim terenima. A uz to:

  • lakše se mogu spakirati vozite li ih na put
  • odlična su zabava i za vožnju u slobodno vrijeme

Bicikl bez pedala za djecu odlična je opcija za šetnje, a zavoli li dijete vožnju na njemu, to će ga potaknuti i da više vremena boravi na svježem zraku, istovremeno razvijajući motoriku i zabavljajući se, što je uvijek dobra kombinacija.

Idete na put sa djetetom? Onda on može da ima svoj kofer. Više o tume u članku sa naslovom “Putujte kreativno s dječjim koferom“.

Iz iste kategorije: