Većina vlasnika pasa želi pružiti najbolje svojim ljubimcima. Psi su ljubimci koji nam pružaju beskrajnu ljubav, uvijek nas dočekaju s veseljem i nikada ne odbijaju maženje. Zauzvrat, mi brinemo o njima, vodimo ih u šetnje, igramo se i hranimo ih. 

Kada je u pitanju pseća hrana, ne postoji univerzalna formula koja će odgovarati svakom psu. Svaki vlasnik mora odabrati hranu koja najbolje odgovara njegovom psu, uzimajući u obzir njegove preferencije i nutritivne potrebe. Poznavanje osnovnih informacija o psećoj hrani je ključno pri odabiru. Osim o izboru one konkretne, važno je razmisliti i o izboru poslastice koje ćemo davati svom ljubimcu, a sve to skupa nije nimalo lak zadatak. 

Kako se proizvodi pseća hrana

Pseća hrana je posebno formulirana kako bi zadovoljila sve prehrambene potrebe naših najboljih krznenih prijatelja. Ovisno o preferencijama i potrebama psa, može sadržavati različite sastojke. Ključna karakteristika pseće hrane je njena prilagodljivost psećem probavnom sustavu. Bez obzira na oblik i pakiranje, većina dolazi u suhom obliku ili je konzervirana. 

pseća hrana
Osnovni je cilj odabrati pseću hranu koja će psu odgovarati i će imati sve hranljive tvari za zdrav život.

Sastav obično uključuje meso, komadiće kostiju, iznutrice i fruktozu. Odabirom kvalitetne pseće hrane, osiguravamo da naši psi dobiju sve potrebne hranjive tvari za zdrav život i dobrobit. Pravilno izbalansirana prehrana ključna je za održavanje energije, vitalnosti, jakog imunološkog sustava i zdrave probave naših četveronožnih ljubimaca.

Izbor u trgovinama za kućne ljubimce

Postoji širok izbor vrsta pseće hrane, prilagođenih različitim potrebama pasa. Štoviše, na tržištu je toliko vrsta da izbor nije nimalo lako. Neke od vrsta između kojih možete birati su:

Najbolji video o domaćoj hrani za pse koja ima različite sastojke – kuhao je bivši veterinar! Ali kad dođe vrijeme za poslasticu, dajte psu nešto zdravo, primjerice papaline.
  • Sirova hrana
  • Hrana prilagođena starijim psima
  • Hrana s manje proteina
  • Briketi za pse
  • Hrana bez žitarica
  • Hrana prilagođena alergijama
  • Veganska ili vegetarijanska hrana 
  • Hrana siromašna ugljikohidratima

Iz iste kategorije: