Danas ljudi provode sve više vremena u automobilima, bilo da je to svakodnevna vožnja do posla ili su to duža putovanja. Vozila su postala kao drugi dom, stoga je važno pridavati pažnju i redovito održavati automobil. Kako bismo zaštitili prtljažnik, koristimo korita za prtljažnik, a zaštita sjedala dolazi u obliku navlaka za sjedala. 

No, jedan od najvažnijih aspekata održavanja automobila je zaštita poda, a tu ulogu obavljaju auto tepisi. Iako se često dobiju uz kupnju automobila, važno je osigurati da su oni visoke kvalitete, pružajući nam udobnost i praktičnost bez ometanja vožnje.

Raznolikost auto tepiha

Auto tepisi mogu se razlikovati po materijalima, kvaliteti i dizajnu, te se razlikuju i u održavanju koje zahtijevaju. U osnovi, postoje dvije vrste, ovisno o materijalu od kojeg su izrađeni:

  • Gumeni auto tepisi
  • Tekstilni auto tepisi

Gumeni auto tepisi su jednostavniji za održavanje, samo ih treba redovito prati i sušiti. Iako možda nisu najatraktivniji estetski, izuzetno su funkcionalni čak i u prljavijim uvjetima. Mogu biti univerzalni ili posebno prilagođeni vašem vozilu.

Tekstilni tepisi za auto

S druge strane, tekstilni auto tepisi su estetski privlačniji, ali zahtijevaju više pažnje prilikom održavanja. Postoji veliki izbor modela, a odabir pravog može biti izazovan. Kao i kod gumenih tepiha, možete birati između univerzalnih modela ili onih koji su specifično dizajnirani za vaše vozilo. 

Tekstilni auto tepisi

Automobilski tekstilni tepisi pružaju elegantan izgled unutrašnjosti automobila, posebno ako su prilagođeni vašem vozilu. Međutim, zahtijevaju redovito usisavanje, povremeno pranje i temeljito sušenje. Srećom, postoje alati koji olakšavaju čišćenje, poput suhih sredstava za čišćenje i posebnih četkica i krpa.

Cijena i kvaliteta autoopreme

Auto tepisi mogu se naći po različitim cijenama, neki čak i za nekoliko eura. Međutim, prilikom kupnje, važno je obratiti pozornost na kvalitetu. Miris je jedan od ključnih pokazatelja kvalitete, pogotovo kod gumenih tepiha. 

Gumeni auto tepisi
Gumeni auto tepisi su otporni na prljavštinu i vlagu, idealni za svaku vožnju

Jeftini gumeni auto tepisi često imaju snažan i neugodan miris koji može narušiti užitak boravka u automobilu. Također, treba paziti da auto tepisi odgovaraju modelu vašeg vozila i da ne ometaju vožnju. Stoga, uložite vrijeme u pronalaženje kvalitetnih modela koji će vam pružiti udobnost i trajnost, čineći vaš automobil još ugodnijim prostorom za putovanje. Kupujete li ih u trgovini s autoopremom, možete zatražiti savjet prodavača oko kupnje najboljeg modela. Kupujete li ih online, također možete zatražiti pomoć onih koji su zaduženi za upravljanje tom web trgovinom.

Iz iste kategorije: