Web hosting je još jedna od usluga koja će vam biti potrebna u slučaju da želite na internet postaviti svoje web stranice. Ova usluga dostupna je u različitim varijantama, a ovisno o tome planirate li na internet postaviti svoje osobne ili poslovne stranice, odabrat ćete prikladnu varijantu. Ovu uslugu danas možete ugovoriti putem brojnih tvrtki koje je nude, a također se možete odlučiti za usluge neke domaće ili strane tvrtke.

Važno je napomenuti da imate mogućnost odabira i da se te usluge mogu dosta razlikovati od tvrtke do tvrtke pa se svakako isplati provjeriti što koja tvrtka nudi.

Koje usluge možete odabrati u informatičkim tvrtkama

Tražite li kvalitetan web hosting, provjerite ponudu različitih tvrtki koje ga nude. Postoji više vrsta, a 3 najpopularnije su:

  • Shared hosting
  • VPS hosting
  • Dedicirani server

Uz te vrste, svaka tvrtka nudi i određene pakete koji se razlikuju po uključenim uslugama. To znači da ćete kod nekih određene usluge dobiti besplatno u nekom paketu, dok ćete kod nekih drugih to isto morati dodatno platiti.

Shared hosting kao jednostavno i jeftino rješenje

Za sve one koji traže jeftino rješenje za smještaj svojih web stranica, tvrke nude shared hosting web stranica. Ova vrsta predstavlja bazično rješenje, odnosno ako ga ugovorite, dobit ćete svoje mjesto na nekom serveru. Problem s time je što nećete imati nikakve mogućnosti prilagodbe, odnosno nećete moći instalirati željene aplikacije i slično. A također postoji mogućnost da vam se web stranice sporije otvaraju, sve zbog toga što i drugi korisnici koriste resurse servera.

Web hosting
Shared web hosting je jeftino rješenje

Unatoč tome, jeftina cijena shared hostinga u odnosu na druge vrste mnogima je dovoljan razlog da se odluče upravo za ovu vrstu. Jer za održavanje nekih osobnih web stranica, bit će i više nego dovoljna.

Napredniji oblici hostinga internetskih stranica

Tražite li najbolji hosting internetskih stranica, onda se možete odlučiti za VPS ili dedicirani server. VPS je na prvi pogled sličan shared hostingu, ali vam omogućuje prilagodbu svog virtualnog dijela servera. A upravo činjenica da imate virtualni dio je prednost jer drugi korisnici nimalo nećete utjecati na vas i performanse vašeg dijela servera. A ako tražite e-mail hosting također možete uzeti hosting e-pošte od drugog pružatelja usluga ako želite.

Što je VPS? | Objašnjeno na kratko i jednostavno

No, dedicirani server koji se koristi za hosting internetskih stranica je najbolje rješenje. Ovdje imate cijeli server samo za svoje potrebe te sve možete podešavati i sami namještati. Naravno, morate imati i znanja da biste to sve održavali.

Iz iste kategorije: