U današnjem digitalnom dobu, odnosno u vremenu kada se jako puno toga odvija putem interneta, e-mail je postao gotovo nezamjenjiv alat za komunikaciju, kako u osobnim tako i u profesionalnim sferama. Naravno, mnogi mlađi korisnici će reći da ga je pregazilo vrijeme i da su ga zamijenili neki drugi brži oblici komunikacije, ali on se i dalje redovito koristi. 

Kako funkcionira e-mail hosting?

S potrebom za redovitim slanjem e-mailova, raste i potreba za učinkovitim i pouzdanim uslugama koje u tome mogu pomoći. E-mail hosting tako ima ključnu ulogu u osiguravanju sigurne i besprijekorne komunikacije, a u ovom članku ćemo detaljnije istražiti njegovu važnost, ključne prednosti i bitne aspekte koje treba uzeti u obzir pri ugovaranju.

Važnost email hostinga

Za oni koji se možda dosad nisu upoznali s tim pojmom, e-mail hosting je usluga koja pojedincima i tvrtkama osigurava platformu za sve vezano uz e-mailove na siguran način, a između ostalog njihovo:

  • Slanje
  • Primanje
  • Pohranu

Za razliku od besplatnih e-mail usluga poput primjerice Gmail usluge, e-mail hosting korisnicima omogućuje korištenje personalizirane domene (npr. naziv@vasatvrtka.com), što stvara profesionalan dojam kod potencijalnih klijenata. 

Ova usluga će vam pružiti više kontrole i opcija prilagodbe te istovremeno poboljšava sigurnost i pouzdanost. Osim toga, jedna od najvećih prednosti ove usluge je eliminacija oglašavanja i prikupljanja podataka koje se ponekad mogu pronaćih kod nekih besplatnih usluga. 

Glavne prednosti specijaliziranih usluga za e-mail

Mogli bi ih nabrojati jako puno, ali u nastavku donosimo neke glavne prednosti ugovaranja e-mail hostinga, a to su:

  • Pouzdanost – ugovaranje ove usluge će osigurati da vaši kanali komunikacije ostanu operativni 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu; to je vrlo važno za tvrtke koje ovise o korištenju e-maila za svoje poslovanje
  •  Sigurnost – tvrtke koje nude ove usluge uglavnom primjenjuju snažne sigurnosne mjere, uključujući filtere za neželjenu poštu, šifriranje i skeniranje za viruse kako bi zaštitili vaše poruke od zlonamjernih aktivnosti; neka će vam ponuditi i opcije za izradu sigurnosne kopije kako bi zaštitili podatke od gubitka
  •  Profesionalnost – personalizirana domena koja je povezana s e-mail hostingom klijentima i potencijalnim partnerima prenosi profesionalnost i pouzdanost; to može biti vrlo učinkovito

Na što pripaziti pri ugovaranju e-mail hostinga

Ako imate tvrtku, trebali biste odabrati pružatelja e-mail hostinga koji može rasti zajedno s vašim potrebama. Kako će tvrtka rasti, njezina e-mail infrastruktura trebala bi se lako prilagoditi povećanim zahtjevima za komunikacijom.

E-mail hosting
E-mail hosting treba se prilagoditi povećanim zahtjevima

Osim toga izninno važna je i dobra korisnička podrška, odnosno da možete na jednostavan način zatražiti pomoć i da brzo možete dobiti odgovor ili rješenje problema.

Iz iste kategorije: