Biciklizam je izuzetno zdrav sport koji nam omogućuje uživanje u vožnji gotovo bilo gdje. Bez obzira vozimo li se gradom, kroz šumu, uz rijeku ili uzbrdo, bicikl nam pruža slobodu istraživanja različitih okoliša. Međutim, nakon nekog vremena, može nam dosaditi isti stari krajolik u blizini. 

Kako bismo proširili svoje horizonte i istražili nove predjele vozeći bicikl, koristimo automobilske nosače za bicikl koji nam omogućuju da svoj bicikl ponesemo sa sobom bilo gdje. Iako postoji opcija iznajmljivanja bicikla na odredištu, to često dolazi s visokim troškovima u usporedbi s vlastitim prijevozom.

Krovni automobilski nosači za bicikle su najpopularniji i najtraženiji tip.

Različite vrste automobilskih nosača za bicikl

Automobilski nosači za bicikle jednostavno se i brzo montiraju na vozilo te nam omogućuju da istovremeno prevezemo od dva do četiri bicikla bez ikakvih problema. Postoje različite vrste, ovisno o načinu montaže na automobil:

  • Krovni nosači za bicikl
  • Nosači za bicikl na kuku
  • Nosači za bicikl na prtljažniku

Svaka od ovih vrsta ima svoje prednosti i nedostatke, ali svi osiguravaju siguran prijevoz bicikla do odredišta, omogućujući nam uživanje u vožnji.

Također, nemojte zanemariti sljedeći članak: Čvrsta karoserija za auto za veću sigurnost svih putnika

Kako izabrati opremu za prijevoz bicikla autom

Krovni automobilski nosači za bicikle su najpopularniji i najtraženiji tip. Montiraju se na univerzalne krovne nosače automobila, koji su ili ugrađeni na određenim modelima vozila ili se mogu dodatno kupiti. Montaža i demontaža su jednostavni i brzi procesi.

Druga vrsta su oni koji se montiraju na kuku automobila. Oni se lako postavljaju i ne zahtijevaju dodatne nosače, već se direktno montiraju na kuku. Ova vrsta može prevoziti čak i do četiri bicikla, unatoč uobičajenom mišljenju da na njega stane samo jedan bicikl.

Automobilski nosači za bicikle na prtljažniku su praktični i jednostavni za upotrebu. Montiraju se na stražnja vrata prtljažnika automobila te su idealno rješenje za vozila koja nemaju ugrađene krovne nosače ili kuku. Ovi nosači se jednostavno postavljaju, čvrsti su i sigurni, te su praktični za čestu upotrebu.

Tko ima potrebu za ovakvim dodatkom za auto

Automobilski nosači za bicikle omogućuju nam da proširimo svoje mogućnosti biciklističkih avantura. Montaža nosača na automobil je brza i jednostavna, a odabir vrste nosača ovisi o osobnim preferencijama i karakteristikama vozila. 

Bez obzira na odabir, automobilski nosači za bicikle omogućuju nam da se zaputimo na nova mjesta i uživamo u vožnji biciklom, istražujući prekrasne krajolike. Zato odaberite neki koji odgovara vašem vozilu i jednostavno prevezite bicikl kamo god želite.

Za ugodnu vožnju automobilom tijekom ljeta

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci, vrlo je važno da vam svi dijelovi rashladnog sustava optimalno rade. Tada je kompresor klime za auto jedan od njegovih važnijih dijelova. Ovaj dio zapravo omogućuje vozačima i putnicima u vozilima da udišu svježi i rashlađeni zrak dok putuju na dugim ili kratkim relacijama. 

Kompresora klime za auto

Iz iste kategorije: