Kosa je jedan od glavnih simbola žena i adut koji ih čini posebnima. Prilikom nekih bitnih događaja, mnoge žene posjećuju frizera i rade posebne frizure kako bi zablistale u punom sjaju. Ako želite produljiti kosu i učiniti ju gušćom, pomoći će vam ekstenzije za kosu. One se razlikuju prema materijalu i procesu postavljanja , a kroz današnji tekst upoznati ćemo vas sa njima i gdje ih možete naručiti.

Ekstenzije za kosu su oduvijek popularne

Umetci i ekstenzije za kosu popularne su još od povijesti. Već stari Egipćani su koristili produžetke za kosu, a tek sredinom prošlog stoljeća postale su veoma popularne i trend u modernom svijetu.

Ekstenzije za kosu mogu biti prirodne ili sintetičke
Ekstenzije za kosu variraju po sastavu i načinu ugradnje

One su odličan dodatak kosi jer je mogu produljiti i povećati njenu gustoću te vas tako istaknuti s velikom promjenom u odnosu na tradicionalnu frizuru. 

Vrste ekstenzija za kosu

Ekstenzije za kosu mogu biti prirodne ili sintetičke, a osim toga, dijelimo ih i prema načinu ugradnje:

  • češljićima
  • povezivanjem s kosom
  • lijepljenjem

Svaka od ova tri načina ugradnje ima svoje prednosti i mane, bilo da se radi o cijeni ili dugotrajnosti, stoga je neophodno da vas bolje upoznamo sa svakom.

Ekstenzije koje se ugrađuju češljićima

Ako tražite jeftine ekstenzije za kosu i nije vam potrebno da budu dugotrajne, najbolji odabir su one koje se ugrađuju s češljićima. Njih možete samostalno staviti na kosu i mogu se više puta skidati i postavljati. Negativna strana je što ne izgledaju prirodno, te opterećuju vašu kosu.

Povezane s kosom

Keratinski produžetci za kosu od prave kose su najbolje rješenje za produljivanje kose, jer se lijepe prirodnim ljepilom, imaju jednake karakteristike kao i vaša prava kosa, a vijek trajanja im je do čak 8 mjeseci.

Video: Keratinski tretman za kosu

Iako su nešto skuplji odabir, prednost je što traju najdulje i ne uništavaju vašu kosu. Tako ćete biti sigurni da nećete imati nikakve negativne posljedice i da će razlika između ekstenzije za kosu i prirodne kose biti nevidljiva.

Lijepljene s kosom

Ekstenzije s trakom za lijepljenje mogu se jednostavno povezati na vašu prirodnu kosu, no traju svega mjesec, mjesec i pol dana. Zbog toga nisu pretjerano dobar odabir, ako planirate produljivanje kose na dulje vrijeme. 

Postavljanje i skidanje ekstenzija

Ekstenzije za kosu treba postavljati frizer, kako bi se izbjegla moguća oštećenja vaše prirodne kose. Osim što će ih postaviti puno bolje nego vi sami, biti ćete sigurni da neće ostaviti posljedice na vaše vlasište. Osim postavljanja, i kod skidanja je potrebno da ih radi frizer, jer se upravo tada događaju nezgode ako niste stručni.

Iz iste kategorije: