Ljudi koji nisu previše upoznati s načinom funkcioniranja tehnologije i samog kreiranja web stranica ili aplikacija, smatraju da je to veoma jednostavan i lak posao. Neki se probaju sami opustiti u „pokušaj“ kreiranja, koji nerijetko završi s nervozom i gubljenjem vremena. Izrada internet trgovina posao je za profesionalce i ako vam je potrebna, tada morate angažirati neku firmu koja nudi te usluge.

Za razliku od web stranica, koje biste mogli i sami kreirati, kod web trgovina postoji niz zahtjevnih stvari. Od toga da se automatski povezuje stanje na skladištu sa stanjem na web stranici, do toga da zaštitite podatke svojih korisnika. Kroz ovaj tekst objasnit ćemo vam kako bi web trgovina trebala izgledati i koja firma nudi njihovu izradu.

Trebate li web shop?

Ovo pitanje postavljaju si mnogi koji planiraju proširiti svoje poslovanje i početi prodavati putem interneta. Ako vas odgovor na ovo pitanje i dalje muči, pročitajte neke razloge zbog čega vam je web shop potreban, te vjerujemo da se više nećete dvoumiti. 

  • Dostupnost korisnicima u nekoliko klikova mišem
  • Mogućnost proširenja poslovanja na cijeli svijet (ne samo na lokaciju gdje se nalazi poslovnica)
  • Pronalazak novih kupaca

U današnjim vremenima, kada je internet trgovina postala veoma popularna, svako poslovanje mora se nalaziti na njemu. Ako prodajete stvari, tada je web shop neophodan. 

Kako bi internet trgovina trebala izgledati?

Profesionalci koji kreiraju internet trgovinu dati će vam savjete oko njene funkcionalnosti i izgleda, no vi morate nabaviti neke informacije koje će oni postaviti na internet. Slike i opis svakog proizvoda koji prodajete su neophodne da bi internet trgovina izgledala profesionalno i legitimno. Osim toga, morate napisati i opis vaše firme, pravila oko prodaje i povrata proizvoda, te napraviti logo. Na web stranici nemojte koristiti previše boja, odredite stil teksta, te se držite zlatnog pravila: „manje je više!“. Jednostavne web stranice su danas izrazito popularne, jer se brzo učitavaju i omogućuju pregled preko mobitela.

Izrada internet trgovina

Firma edsolution.si bavi se izradom internet trgovina, te će vam pomoći da svoje poslovanje i proizvode predstavite na internetu. Oni nude kompletna rješenja, od planiranja do kreiranja web trgovine. Nakon što vaša web trgovina bude online, sljedeći zadatak je marketing (npr. Google Adwords, Facebook oglašavanje). On će privući posjetitelje vašoj web trgovini, te ćete na taj način poboljšati prodaju.

Plaćanje Bitcoinima možete ponuditi i u internetskoj trgovini. Više o Bitcoinu možete pročitati u članku sa naslovom “Kako kupiti Bitcoin na najjednostavniji način?“.

Iz iste kategorije: