U vremenu globalne pandemije kao nikada do sada ekspandirala je online kupovina, od kupovine svakodnevnih namirnica, računalne opreme, preko bijele tehnike i bicikala pa sve do online obuće i odjeće kao što su ženske majice, … 

Osim što vam to daje mogućnost kupovine tenisica, čizmi, sandala, japanki, oxfordica, cipela bez odlaska od kuće, ona omogućava kupcima i dostavu na kućnu adresu. Zbog toga štedi dragocjeno vrijeme, ali u pandemijskom smislu i smanjuje kontakte i mogućnost zaraze.

Opreza pri kupnji online nikad dosta

Kada su kupuje online obuća, to ima brojne prednosti, ona također ima i neke nedostatke. Prvi od nedostataka je svakako i to što brojni korisnici, privučeni pristupačnom cijenom, često ne provjeravaju stranicu s koje kupuju online obuću pa se nerijetko dogodi da budu prevareni i da plaćene proizvode nikada ne dobiju. 

Obuća za muškarce
Obuća za muškarce možete naručiti online

Drugi problem koji je vrlo čest je kupnja komada obuće u pogrešnoj veličini. Naime, nemaju sve web trgovine obućom jednake brojeve, a brojni zaborave pogledati specifične tablice veličina svake od stranica. Zato ponekad učine grešku i naruče tenisice, cipele ili oksfordice pogrešne veličine.

Birajte poznate online trgovine širokog asortimana

Kako ne biste uzalud potrošili svoj novac i bili prevareni, ali i kako biste i uštedjeli vrijeme potrebno za kupnju različite vrste obuće, stručnjaci savjetuju da se ipak odlučite za poznate i provjerene trgovine. One često imaju i svoje fizičke trgovine.

Modna obuća
Modna obuća za žene i muškarce

Osim sigurnosti, ovakav odabir omogućava vam da na jednom mjestu pronađete više vrsta obuće za sebe ili članove svoje obitelji što svakako štedi i vrijeme i živce. Također, takve trgovine nerijetko nude i popuste za kupnju više pari pa osim vremena možete uštedjeti i svoj novac.

Obratite pozornost na povrat i plaćanje

Osim navedenog, dobro je obratiti pozornost na to da trgovina online obuće koju odaberete nudi mogućnost povrata proizvoda, ukoliko vam ne odgovaraju. Nerijetko one kao jednu od dodatnih mogućnosti kojima privlače kupce nude i besplatan povrat kupljene robe ukoliko vam zbog bilo koje svoje specifikacije ne odgovaraju.

Video: 6 savjeta za kupovinu cipela putem interneta

Isto tako, one zbog znanja da se brojni kupci boje plaćanja unaprijed kako ne bi bili prevareni, svojim kupcima nude mogućnost plaćanja proizvoda pouzećem, odnosno plaćanja proizvoda kada vam ga dostavljač donese. Ukoliko plaćate karticom, pojedine trgovine nude i mogućnost plaćanja na rate.

Promotrite obuću iz svih kutova

Kako biste lakše kupili obuću online, ne trgovine svojim kupcima vrlo često nude mogućnost pregleda iz više kuteva, a posebno popularan dodatak je pregled u 360 stupnjeva u kojem možete vidjeti apsolutno sve dijelove željene obuće, od potplata, preko šavova, do vezica i unutarnjeg uloška. 

Mnogi zaboravljaju na ovu opciju zbog čega nerijetko ne budu zadovoljni kupljenim jer boje, oblik, vrsta i boja šava ili dužina vezica te visina obuće ne odgovara njihovim očekivanjima. 

Izmjerite stopalo na vrijeme

Kako ne biste kupili pogrešan broj obuće, vrlo je važno da prije kupnje ispod svakog artikla provjerite specifičnu tablicu veličina. Savjetuje se da mjerenje stopala obavite na idući način:

  • Na tvrdu i ravnu površinu položite bijeli papir ili komad kartona
  • Stanite stopalom na papir ili karton
  • Olovkom iscrtajte oblik svog stopala
  • Izmjerite daljinu između najudaljenije točke na prednjem dijelu stopala te na stražnjem dijelu stopala i spojite ih
  • Izmjerite udaljenost između dviju krajnjih točki

Dobivena udaljenost predstavlja duljinu vašeg gazišta koja je i navedena u tablici trgovine ispod svakog artikla te ćete na taj način biti sigurni kako ste odabrali pravu veličinu. Osim toga, proizvođači često navedu i kako je potrebno uzeti pola broja do broj veće ili manje modele zbog specifičnosti njihovih kalupa pa je dobro razmisliti i o tome.

Oxfordice kao čest odabir za kupnju

Na svojim počecima je ova vrsta cipela bila isključivo muška obuća koju je karakterizirao uski kalup te špic na prednjem dijelu cipele. Oxfordice su niske cipele, većinom napravljene od kože s vezicama i karakterističnim rupicama na prednjem dijelu. Ipak, vremenom su ih počele nositi i žene i to ne samo poslovne žene u kombinaciji s poslovnim modnim kombinacijama, već i uz casual modne kombinacije poput traperica i majice te uz suknje i haljine. 

Svoju popularnost oksfordice mogu zahvaliti svojoj udobnosti, ali i profinjenom izgledu koji će podignuti svaku kombinaciju, bilo da se radi o klasičnoj poslovnoj kombinaciji ili pak lepršavoj proljetnoj haljini ili traper suknji koju ste odlučili obući za večeru s prijateljima. Danas klasične oxfordice dolaze u širokoj paleti boja, ali i uzorka tako da svatko može pronaći one prave za sebe.

Iz iste kategorije: