Za razliku od šminkanja prije desetak godina kada se ono izvodilo isključivo uz pomoć prstiju, danas je situacija uvelike drugačija jer su na tržištu dostupni kistovi za šminkanje. A također se mogu kuptiti i setovi kistova za šminkanje koji mogu uvelike pomoći u šminkanju, ubrzati ga, ali i učiniti preciznijim. 

Danas na tržištu postoji velik broj kvalitetnih modela po pristupačnim cijenama pa bi ih si mogla priuštiti svaka ljubiteljica šminkanja.

Velik izbor kistova za šminkanja

Iako na tržištu postoji velik broj kistova za šminkanje pa čak i setovi kistova za šminkanje u kojima se mogu pronaći oni za nanošenje svih vrsta kozmetičkih proizvoda, nije ih nužno imati sve. 

Setovi kistova Nabla
Nabla set kistova

Stručnjaci savjetuju kako su najnužniji oniza lice i za oči, dok sve ostalo ovisi o izboru pojedinca, učestalosti njegova šminkanja, razini usvojenosti šminkerskih znanja i slično.

Ono što svaka žena mora imati u kozmetičkoj torbici

Kao što je rečeno, kistovi za lice pripadaju skupini oni osnovnih koje bi trebala posjedovati svaka zaljubljenica u šminkanje, a često dolaze i u samostalnim setovima te se koriste za:

  • tekući puder – neki puderi daju bolje rezultate i pružaju bolje prekrivanje kada se nanose kistom. Puder se može nanijeti izravno na njega ili rasporediti na licu i potom utapkati
  • rumenilo – može se lijepo i jednoliko nanijeti rumenilo, a potom i izblendati bez oštrih prijelaza što daje vrlo prirodan izgled

Kistovi za oči

Drugi must have u svakoj kozmetičkoj torbici su kistovi za oči i to ponajprije oni za nanošenje sjenila kao i oni za blendanje sjenila. Oni koji se koriste za nanošenje sjenila služe kako bi se ono što preciznije nanijelo na željeno mjesto na oku, a potom se blenda kistom za blendanje sjenila. Sve se to radi kako bi se sjenilo stopilo s okom ili kako bi se povezala dva sjenila bez vidljivih prijelaza.

Video: Kistovi Mayani

Vodite računa o higijeni

Ono što je vrlo važno kod kistova za šminkanje i raznih setova za šminkanje je to da ih redovito i pravilno čistite kako se na njima ne bi skupljale i zadržavale bakterije koje posljedično mogu prouzrokovati nepravilnosti na vašem licu. 

Savjetuje se da se kistovi za šminkanje peru barem jednom tjedno i to uz pomoć različitih specificiranih proizvoda i alata za čišćenje. No, čak i uz pomoć tople vode i blagog sapuna uz kružno trljanje u dlan uklonit ćete sve eventualne nečistoće.

Iz iste kategorije: