Imena domena su ključna za identitet brenda jer mogu pružiti kredibilitet preduzećima. Iz tog razloga, morate imati na umu neke važne stvari pre nego što se odlučite za registraciju domena. Neke od njih uključuju sledeće:

Istražite domen i prodavca 

Nikada se nemojte samo složiti oko tražene cene premium domena. Saznajte da li možete da se obratite servisu ili prodavcu kako biste pregovarali o nižoj ceni. Ovo je efikasno nakon što je vaš željeni domen već godinama u prodaji. Kao vlasnik preduzeća, isplati se da uradite domaći zadatak pre kupovine domena. Znajte da li prodavac ima dokumentovanu istoriju prodaje u prošlosti. Sve informacije koje dobijete od prodavca pomoći će vam u pregovorima. 

Razmislite o izvršavanju pozadinske provere 

Pre nego što kupite prethodno korišćeni domen, želeli biste da vidite šta je objavljeno na domenu kako biste bili sigurni da ima dobru reputaciju. Ne želite da završite sa kupovinom domena na kome se nalazi sadržaj za odrasle ili ima lošu reputaciju. Napominjemo da će vaš novi domen biti brend imena vašeg preduzeća. Želeli biste biti sigurni da su budući profili na društvenim medijima dostupni. Nije sjajna ideja da kupite domen ako su već preuzeti odgovarajući društveni profili. Dakle, pozadinska provera je obavezna pre nego što nastavite sa registracijom domena. To će vam pomoći da dobijete najbolju vrednost svoje investicije i omogućiće vam da svoje usluge ponudite bez neprijatnosti na duži vremenski rok. 

Zatvaranje ugovora 

Morate biti strpljivi kada je u pitanju kupovina premium domena. Proces se malo razlikuje od jednostavne registracije domena. Ponekad morate da pričekate nekoliko nedelja i kasnije morate da proverite vlasnika domena kako biste iskoristili dobru cenu. Ako mislite da je cena visoka, pokušajte da sarađujete sa vlasnikom da biste se dogovorili o delimičnim plaćanjima ili zakupu o plaćanju zakupa za sopstveni domen. Kroz ovo nećete morati da plaćate ogroman iznos unapred.

Jednom kada je vlasnik pristao da proda domen, razmislite o potpisivanju ugovora o kupovini zajedno sa kupcem. On će zakonski diktirati uslove i uslove kupovine i zaštitio bi obe strane. Sledeći korak je izvršenje plaćanja. Nikada ne prenosite novac bilo kojem kupcu nakon što postignete dogovor. Morate osigurati sigurnu transakciju da biste izbegli bilo kakve prevare. Ako je moguće, koristite bilo koju bezbednu uslugu za svoju transakciju. 

Sve u svemu, postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir pri izboru i registraciji domene. Pazite samo na neka besplatna imena domena ili ona koja su duboko snižena prve godine jer ćete dugoročno možda platiti više. Pored toga, pre nego što registrujete domen, proverite da li je vaša veb lokacija spremna za pokretanje i da li ste spremni da se suočite sa visoko konkurentnim Internet svetom. Na taj način ćete ostvariti većinu ulaganja. 

Domena HR je nacionalna domena Republike Hrvatske. Želite li da Vašu firmu, organizaciju ili samostalnu djelatnost drugi mogu pronaći i na Internetu? Čitajte više …

Iz iste kategorije: