Lijepo vrijeme samo što nije stiglo, a s njime i sve više mogućnosti da svaki slobodan trenutak provedemo na svježem zraku, u okrilju prirode. Kako bismo mogli uživati u svakoj zraci sunca koju donosi proljeće, veoma je važno i da imamo vrtnu garnituru koja je spremna za novu sezonu korištenja.

U brojnim trgovinama s namještajem, pogotovo pred početak proljeća, moguće je pronaći veliki asortiman različitih modela koji će zadovoljiti čak i one najzahtjevnije.

Pripremite se za opuštanje u vrtu

Prvi korak prema uživanju na zraku je pripremanje vrtne garniture, ako je već posjedujete duže vrijeme. Provjerite u kakvom je stanju su vrtni stolovi i stolice nakon zimovanja – ako nije bila na suhom i zaštićena od vremenskih uvjeta, postoji šansa da je tijekom vremena nastala dodatna šteta od vlage. 

Vrtne garniture

Imajte također na umu da različiti materijali traže i različitu vrstu brige i održavanja, pa si svakako ostavite vremena i za to. Vrtnu garnituru potrebno je dobro očistiti prije korištenja, a svakako provjerite ima li možda dijelova koji su nestabilni ili su se tijekom vremena rasklimali, da ih na vrijeme popravite i zategnete prije korištenja. 

Održavanje drveta i metala 

Dva su najpopularnija materijala vrtne garniture su:

  • Drvo
  • Metal 

Oba materijala nude kvalitetu i dugotrajnost. Ipak, važno je da se vrtne garniture od tih materijala pravilno održavaju, jer zbog nebrige takve garniture brzo mogu propasti. Kada se govori o drvenoj vrtnoj garnituri, važno je provjeriti postoji li na njoj kakva šteta od vlage i kiše, a barem dva puta godišnje važno ju je i dodatno nahraniti uljima za drvo, u slučaju da nije lakirana. Metalne vrtne garniture pak najviše mogu nastradati od hrđe, pa svaki nezaštićeni dio treba ponovno zaštititi od vanjskih utjecaja prije korištenja. 

Ne propustite: Rotirajuća kosilica za savršeno pokošen travnjak

Upotpunite kolekciju vrtnog namještaja

Kraj zime također je savršeno vrijeme da upotpunite svoj vrtni namještaj. Imate li komade koji se ne mogu popraviti, proljeće je savršeno vrijeme da ih se riješite. Ako ste uz svoju vrtnu garnituru željeli dodati još koje sjedeće mjesto ili pak stolić, početak proljeća također je odlično vrijeme da ih nabavite. 

https://www.youtube.com/watch?v=c3NUz23Sz0E

Upotpunite svoju vrtnu garnituru jastucima za sjedenje koje će boravak vani učiniti ugodnijim ili pak napravite dodan hlad uz suncobran koji će vas štititi od sunca dok uživate na svježem zraku. Početak proljeća odlično je vrijeme da svoju vrtnu garnituru pripremite za novu sezonu uživanja i zabave na zraku.

Iz iste kategorije: