Nekoliko je obaveznih komada namještaja u svakoj prostoriji, a jedna vrsta namještaja može se pronaći u gotovo svim prostorijama. Komode su osnovan namještaj u  većini prostorija stana i zbog toga je njihova kupnja česta. Bilo da se useljavate u stan koji planirate preurediti ili tražite komodu koja će zamijeniti staru, neophodno je da prije odlaska u kupnju odredite koji stil tražite. 

Kroz ovaj tekst ćemo vas uputiti u odabir komode za stan, gdje se mogu kupiti i na što trebate obratiti pažnju prilikom kupnje.

Odabir komode za stan

Prije nego što ste se uputili u kupnju, nekoliko je stvari na koje morate obratiti pažnju, da bi se nova komoda odlično uklopila u prostor. Obavezno je:

  • odabrati komodu u stilu ostalog namještaja u stanu
  • birati boju koja paše s zidovima, namještajem i podovima
  • odrediti veličinu koja vam je potrebna

Iako se komode čine kao nebitan namještaj u stanu i „ormar“ u koji ćete odlagati stvari koje rijetko koristite, one su veoma važne za cjelokupno uređenje prostora.

Moderne komode za stan

Trenutni trend kod uređenja stanova je minimalizam i bijeli namještaj. Većina novih zgrada stanove uređuje prema poznatom paternu s bijelim zidovima, laminatom i LED rasvjetom, a sve to zahtjeva i moderan namještaj. Sigurno su jedne od najprodavanijih moderne komode za hodnik, a razlog tome je što se odlično uklapaju u svaki stan.

Komod uljepšavaju prostor
Komode nude obilje prostora za odlaganje

Pročitajte i članak pod naslovomKlime kao učinkovit temperaturni spas“.

Starinske komode za uređenje prostora

Ljudi u godinama i dalje preferiraju starinsko uređenje te biraju klasičan drveni namještaj u smeđoj boji. Ako je stan uređen s takvim namještajem, nema smisla u prostor staviti modernu, bijelu komodu, koja će se isticati iz cjeline i cijeli prostor učiniti neskladnim.

U posljednjih nekoliko godina drvene komode su sve popularnije, a prema trenutnom trendu moguće je da s vremenom postanu i broj 1 odabir kod ljudi.

Raspored namještaja u stanu

Još jedna stvar je veoma bitna prije kupnje komode, a to je da odaberete dobre dimenzije. Imajte na umu da je komoda tu da popuni prostor, a ne kao spremište stvari koje ne koristite. Stoga nemojte birati glomazne modele, koji će zatrpati prostor. Ako uređujete prazan stan, potrebno je detaljno isplanirati dimenzije svakog pojedinog elementa u prostoru, kako bi se izbjegla prenapučenost.

Jeftine komode za uređenje stana

Ako tražite kvalitetne i jeftine komode za uređenje stana, odlična destinacija je web trgovina Volino. U širokom asortimanu namještaja možete pronaći sve potrebne elemente za uređenje vašeg stana i tako u jednoj narudžbi kupiti sve što vam je potrebno.

Iz iste kategorije: